Home gumb
04.04.2017. u 12:55 Piše: Hina

Zagrebački ZOO obilježava Žablji dan

Kako bi se djeci na što živopisniji način dočarao svijet žaba, osmišljene su i igre 'Pravi par' u kojoj djeca trebaju raspoznati različite vodozemce, i 'Igra žabice'

Zoološki vrt grada Zagreba pozvao je posjetitelje da 8. travnja dođu u Žablji laboratorij ili edukacijski centar na učenje i razgledavanje svijeta vodozemaca te upoznaju 'život iz žablje perspektive' i obilježe Žablji dan kojim se želi upozoriti na važnost zaštite vodozemaca.

Program s temom ljubavi i razmnožavanja u svijetu vodozemaca održavat će se od 11 do 18 sati u ZOO vrtu. U edukacijskom centru bit će postavljeni prikazi razmnožavanja i razvojnog ciklusa vodozemaca, pjenastog gnijezda žaba, izlazak žaba iz potkožnog tkiva surinamske škornjavice te razvojni ciklus vodozemaca. Sve će biti popraćeno neobičnim zvukovima vodozemaca, priopćeno je u utorak iz ZOO vrta.

Dodaje se kako će u Žabljem laboratoriju djeca pod vodstvom edukatora laboratorijskim metodama moći proučavati razvoj žabe od jajašca do odrasle jedinke, a oni kojima je draži terenski rad, mogu se uključiti u Žablje istraživače. U toj će radionici djeca mjeriti žabe i uzimati brisove za analizu.

"Mužjaci otrovnih žaba posebno su brižni očevi. Oni punoglavce prenose u cvijeće ili lokvice kako bi bili sigurni tijekom odrastanja. Nadahnuti brižnim ponašanjem, osmišljena je igra 'Super tata' koju će djeca moći zaigrati na posebnom poligonu", priopćeno je.

Kako bi se djeci na što živopisniji način dočarao svijet žaba, osmišljene su i igre 'Pravi par' u kojoj djeca trebaju raspoznati različite vodozemce, i 'Igra žabice' gdje bi se trebale prevladati prepreke s kojima se žabica i žabac suočavaju u zajedničkom životu. U likovnim radionicama djeca će reciklirati stari papir i tkanine te od njih izrađivati vodozemce. Svoju će kreativnost moći iskazati i izradom bedževa "Volim žabe".

Članovi udruge Hrvatskoga herpetološkog društva posjetitelje će upoznavati s najnovijim vijestima o stanju i ugroženosti vodozemaca u Hrvatskoj. Na Labuđem otoku građani će moći upoznati projekt Vratimo divljinu i značenje Zelene mreže.

Vaši crteži

Poslali ste nam jako puno crteža :). Evo nekih od njih, a sve možete pogledati u galeriji.

Prijavi se

×

Niste dobili aktivacijsku e-mail poruku?

U kućicu ispod upišite svoju e-mail adresu sa kojom ste se registrirali ili svoje korisničko ime. Na vašu e-mail adresu ćemo vam poslati link aktivaciju svog korisničkog računa.
×

Promijeni lozinku

Upišite svoje korisničko ime ili e-mail adresu s kojom ste se registrirali na 24junior i kliknite na "Pošalji", nakon čega će vam stići e-mail poruka s daljnjim uputstvima.

×

Registriraj se


×
Nastavi surfati