Home gumb
05.04.2017. u 12:22 Piše: Hina

Neće više biti sam: Mravojedu Oliveru stigla družica Ariel

Mravojedica Ariel stigla je iz Amsterdama i pretpostavlja se da će biti sjajna družica Oliveru, koji je u Zagreb 2015. godine došao iz Velike Britanije

Šarmantnom zagrebačkom mravojedu Oliveru iz Nizozemske je stigla ljupka mravojedica Ariel, a nakon što se njihovi jelovnici usklade predviđa se kako će im zajednički život biti miran i skladan "jer mravojedi nisu životinje od prevelike akcije, oni se vole dobro najesti i spavati", priopćio je u srijedu zagrebački ZOO.

Dvogodišnja mravojedica Ariel stigla je iz Amsterdama i pretpostavlja se da će biti sjajna družica Oliveru, divovskom mravojedu koji je u Zagreb 2015. godine došao iz Velike Britanije, stoji u priopćenju.

Ravnatelj ZOO-a Damir Skok poručuje da je Ariel uspješno prošla karantenu te je smještena u nastambi kraj tapira, gdje s posebnim zanimanjem istražuje vanjsku nastambu.

"Na susret s Oliverom još čeka. Naime, Ariel je u Amsterdamu imala nešto drugačiju prehranu od Oliverove, pa se njihovi jelovnici polako usklađuju. Kaže se da ljubav prolazi kroz želudac, a mi ne bismo voljeli da prvi susret pokvare male razlike u gastronomskom ukusu", kaže Skok.

Nakon usklađivanja jelovnika bit će smješteni u nastambu u paviljonu Duh monsunskih šuma, a njihov zajednički život, pretpostavljaju timaritelji, bit će miran i skladan jer mravojedi nisu od prevelike akcije, vole se dobro najesti i spavati, kaže se u priopćenju.

Vaši crteži

Poslali ste nam jako puno crteža :). Evo nekih od njih, a sve možete pogledati u galeriji.

Prijavi se

×

Niste dobili aktivacijsku e-mail poruku?

U kućicu ispod upišite svoju e-mail adresu sa kojom ste se registrirali ili svoje korisničko ime. Na vašu e-mail adresu ćemo vam poslati link aktivaciju svog korisničkog računa.
×

Promijeni lozinku

Upišite svoje korisničko ime ili e-mail adresu s kojom ste se registrirali na 24junior i kliknite na "Pošalji", nakon čega će vam stići e-mail poruka s daljnjim uputstvima.

×

Registriraj se


×
Nastavi surfati