Home gumb
03.01.2017. u 12:11 Piše: Hina

Interaktivna izložba 'Zima oko svijeta'

Zagrebački Zoološki vrt postavio je u šest šatora i dva edukacijska centra interaktivnu izložu "Zima oko svijeta"

Zagrebački Zoološki vrt postavio je u šest šatora i dva edukacijska centra interaktivnu izložu "Zima oko svijeta" u sklopu  koje posjetitelji od srijede 4. siječnja do nedjelje 15. siječnja  mogu upoznati sva lica zime, priopćeno je u utorak iz ZOO-a.

Posjetitelji ZOO-a moći će tako između 11 i 15 sati vidjeti  kako izgleda zima u močvarama Lonjskog polja, listopadnim šumama Europe, crnogoričnoj sjeverne te tropskoj šumi jugoistočne Azije, afričkim savanama, pustinjama Sjeverne Amerike i Australije, na Alpama te Sredozemlju.

 Uz predstavljanja specifičnih klimatskih uvjeta u tim dijelovima svijeta izložba otkriva kako su se zimi prilagodile tamošnje životinje primjerice debelim krznom ili gustim perijem.

 Kako bi djeca na što živopisniji način upoznala raznolikost faune, očekuju ih neobični preparati poput gnijezda djetlića, otisaka šapa risa, krzna tigra i sibirskog vuka, lubanje lava, svlaka zmije, preparirane kornjače i rogova antilope. Moći će također dodirnuti neke žive životinje poput zmije i paličnjaka, ali i biljke iz predstavljenih podneblja, a kroz izložbu će ih voditi edukatori,  ističu u ZOO-u.

U organizaciji izložbe uz djelatnike Zoološkog vrta Zagreba sudjeluje agencija Paprika, a partneri programa su OPG-ovi Hukavec i Kelečić, Franck koji osigurava grickalice, te Curaprox koji kod djece promiče oralnu higijenu.

Vaši crteži

Poslali ste nam jako puno crteža :). Evo nekih od njih, a sve možete pogledati u galeriji.

Prijavi se

×

Niste dobili aktivacijsku e-mail poruku?

U kućicu ispod upišite svoju e-mail adresu sa kojom ste se registrirali ili svoje korisničko ime. Na vašu e-mail adresu ćemo vam poslati link aktivaciju svog korisničkog računa.
×

Promijeni lozinku

Upišite svoje korisničko ime ili e-mail adresu s kojom ste se registrirali na 24junior i kliknite na "Pošalji", nakon čega će vam stići e-mail poruka s daljnjim uputstvima.

×

Registriraj se


×
Nastavi surfati