Home gumb
12.05.2017. u 02:33 Piše: 24junior

Zadarski školarci istraživali morski plićak

Zabilježeno je preko 35 vrsta morskih organizama, djeca su se pobliže upoznala s najčešćim vrstama alga, školjkaša i žarnjaka

U sklopu Festivala znanosti koji se održavao 24.-29.04. održana je i radionica za djecu Blic istraživanje plićaka u organizaciji dr.sc.Melite Mokos s Odjela za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru, javlja HRT.

Radionica je zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta održana tek u petak, 05.05. Blic istraživanje plićaka na području Puntamike i plaže u Boriku uključilo je učenike prvog i četvrtog razreda PŠ Puntamika.

Opremljeni gumenim čizmicama, kanticama i mrežicama krenulo se u istraživanje. Zabilježeno je preko 35 vrsta morskih organizama, djeca su se pobliže upoznala s najčešćim vrstama alga, školjkaša i žarnjaka koje svakodnevno viđaju u moru. Kao pravi neustrašivi istraživači proučavali su vlasulje, moruzgve i rakove. Uz toliko znatiželje i entuzijazma bilo je neizbježno upasti u more i smočiti se. Istraživanje je završilo zabavom na pijesku i rješavanjem radnih listića. 

Vaši crteži

Poslali ste nam jako puno crteža :). Evo nekih od njih, a sve možete pogledati u galeriji.

Prijavi se

×

Niste dobili aktivacijsku e-mail poruku?

U kućicu ispod upišite svoju e-mail adresu sa kojom ste se registrirali ili svoje korisničko ime. Na vašu e-mail adresu ćemo vam poslati link aktivaciju svog korisničkog računa.
×

Promijeni lozinku

Upišite svoje korisničko ime ili e-mail adresu s kojom ste se registrirali na 24junior i kliknite na "Pošalji", nakon čega će vam stići e-mail poruka s daljnjim uputstvima.

×

Registriraj se


×
Nastavi surfati