Home gumb
23.10.2016. u 11:49 Piše: Hina

Prvi u Hrvatskoj: Karlovac je dobio slatkovodni akvarij

U 25 bazena Aquatike kojima je predstavljen cijeli tok krške rijeke, pliva pet tisuća jedinki od stotinu vrsta riba iz hrvatskih rijeka

U  Karlovcu je otvorena Aquatika, prvi slatkovodni akvarij u Hrvatskoj.

U 25 bazena Aquatike kojima je predstavljen cijeli tok krške rijeke, pliva pet tisuća jedinki od stotinu vrsta riba iz hrvatskih rijeka.

Aquatika, karlovački slatkovodni akvarij i muzej rijeka smještena je neposredno u obalu rijeke Korane.  Zgrada akvarija uklopljena je u prirodni okoliš. Kuća je potpuno prekrivena zemljom. Koncept oblikovanja nadahnut je nasipima i šancima karlovačke zvijezde.

 Izložbeni postav akvarija je prikaz flore i faune hrvatskih rijeka i njihovih ekosustava, geološke prošlosti te tradicijske kulture. Scenarij izložbe je linearan i uz njega se nižu riječni biotopi od izvora do ušća, prateći čitav tok rijeke. Izložba počinje „izvorom“ na trgu, a zatim se uz pješačku rampu s akvarijima spušta u podrumsku etažu sa špiljskim i močvarnim staništima. 

Posjetitelji će u akvariju moći vidjeti više od 100 vrsta riba, te više od 40 endemskih vrsta koje nastanjuju ili su u prošlosti nastanjivale hrvatske rijeke. 

Vaši crteži

Poslali ste nam jako puno crteža :). Evo nekih od njih, a sve možete pogledati u galeriji.

Prijavi se

×

Niste dobili aktivacijsku e-mail poruku?

U kućicu ispod upišite svoju e-mail adresu sa kojom ste se registrirali ili svoje korisničko ime. Na vašu e-mail adresu ćemo vam poslati link aktivaciju svog korisničkog računa.
×

Promijeni lozinku

Upišite svoje korisničko ime ili e-mail adresu s kojom ste se registrirali na 24junior i kliknite na "Pošalji", nakon čega će vam stići e-mail poruka s daljnjim uputstvima.

×

Registriraj se


×
Nastavi surfati