Home gumb
24.03.2017. u 11:00 Piše: 24junior

Najčitatelj Zagreba: Luka (12) je lani pročitao 156 knjiga

Sa 156 pročitanih knjiga u prošlog godini svestrani dvanaestogodišnjak Luka Oršanić proglašen je Najčitateljem grada Zagreba za 2016.

Sa 156 pročitanih knjiga u prošlog godini svestrani dvanaestogodišnjak Luka Oršanić proglašen je Najčitateljem grada Zagreba za 2016., što je titula koja mu je donijela niz nagrada, među kojima i besplatno članstvo u Knjižnicama grada Zagreba do 18. godine.

Nagrađeni član Knjižnice Vladimira Nazora kaže da ne može zamisliti niti jedan dan bez knjiga, a čita kad god mu se za to pruži prilika, u vožnji, u hodu, u kutku svoje sobe i navečer u svojoj udobnoj vreći za čitanje, javlja HRT. 

"Kada čitam upuštam se u svoj svijet i stvaram svoju stvarnost, enciklopedije volim jer proširujem znanje, a znanstvenu fantastiku, dnevnike i romane jer se poistovjećujem s njihovim likovima čije me zgode i nezgode zabavljaju", rekao je u četvrtak na konferenciji za novinare u Gradskoj knjižnici.

Zasad su mu najdraži školski predmeti povijest i geografija, no želio bi pohađati gimnaziju prirodoslovnog smjera, završiti PMF i doktorirati fiziku. Bavi se robotikom, ronjenjem s bocama, nogometom, voli igrati igrice, družiti se s prijateljima i kuhati.

Omiljene knjige su mu Enciklopedija Uzmi me, Užasi povijesti, serijal o Harryju Potteru i sve od Sanje Polak, a njegova će knjižnica od sada biti bogatija za nekoliko izdanja partnera projekta izbora Najčitatelja godine - Guinnesovu knjigu rekorda 2017. (Algoritam), "Vjerovali ili ne" (Mozaik knjiga), "100 izuma koji su promijenili svijet" (Profil). Pučko otvoreno učilište Petar Zrinski darovalo mu je tečaj brzog čitanja, a tvrtka Microline podvodnu kameru. 

Vaši crteži

Poslali ste nam jako puno crteža :). Evo nekih od njih, a sve možete pogledati u galeriji.

Prijavi se

×

Niste dobili aktivacijsku e-mail poruku?

U kućicu ispod upišite svoju e-mail adresu sa kojom ste se registrirali ili svoje korisničko ime. Na vašu e-mail adresu ćemo vam poslati link aktivaciju svog korisničkog računa.
×

Promijeni lozinku

Upišite svoje korisničko ime ili e-mail adresu s kojom ste se registrirali na 24junior i kliknite na "Pošalji", nakon čega će vam stići e-mail poruka s daljnjim uputstvima.

×

Registriraj se


×
Nastavi surfati