Home gumb
02.06.2014. u 03:51 Piše: 24junior

Možeš li osvojiti sve baze? Softball igraju dječaci i djevojčice

Igra se na manjem terenu i s malo većom lopticom nego njegov stariji rođak baseball. Popularan je u SAD-u, Kanadi i Kini. Ima ukupno devet igrača

Softball (engl. mekana loptica) dinamičan je sport jako popularan u SAD-u, Kanadi i Kini. Ima ukupno devet igrača.

- Razlikuje se od baseballa po tome što bacač (pitcher) baca lopticu odozdola, a ne od gore. I loptica je veća, ali jednako tvrda i teže ju je udariti. Palica je tanja i nije drvena, nego karbonska - objasnio je trener i prof. kineziologije Kristian Kugler iz softball kluba Princ. 

Osim bacača i udarača, u softballu je važan i hvatač. On ima kacigu, štitnike za potkoljenice, prsluk i rukavicu jer lopta koja ide prema njemu može ići i do 120 km/h. Cilj igre je osvojiti četiri baze prije nego što obrana izbaci tri igrača u napadu. 

- Softball je popu šaha, milijun je kombinacija. Svaka je akcija drukčija. Čak i iskusni igrači uče nove taktike na terenu - kaže Petra Čizmić Pokrajac, izbornica juniorske reprezentacije. 

U mlađim kategorijama pravila su jednostavnija nego za kadete, a do 13 godina igra se miješano, cure i dečki zajedno. Viktor (7) najmlađi je član kluba Prince, a polovicu čine djevojčice.

- Softball je drugačiji od ostalih sportova i puno mi je zanimljiviji, kaže bacač Antonio (13), koji trenira već 2,5 godine.

Vaši crteži

Poslali ste nam jako puno crteža :). Evo nekih od njih, a sve možete pogledati u galeriji.

Prijavi se

×

Niste dobili aktivacijsku e-mail poruku?

U kućicu ispod upišite svoju e-mail adresu sa kojom ste se registrirali ili svoje korisničko ime. Na vašu e-mail adresu ćemo vam poslati link aktivaciju svog korisničkog računa.
×

Promijeni lozinku

Upišite svoje korisničko ime ili e-mail adresu s kojom ste se registrirali na 24junior i kliknite na "Pošalji", nakon čega će vam stići e-mail poruka s daljnjim uputstvima.

×

Registriraj se


×
Nastavi surfati