Home gumb
23.03.2017. u 12:00 Piše: 24junior

Mališani iz Lekenika obilježili povratak roda

U edukativnom programu sudjelovali su mališani Dječjeg vrtića Lekenik, Osnovne škole Mladost iz Lekenika i djeca iz SOS Dječjeg sela Lekenik

U Lekeniku je održana ekološko-edukativno-turistička manifestacija “Dočekajmo rode”. Ova tradicionalna manifestacija održava se kao doček proljeću i rodama, kojih je mnogo na području lekeničke općine. 

"Mene najviše zanima kako se rode znaju vratiti i u Lekeniku naći svoje gnijezdo" "Kakvo je ime za mušku rodu?" "Gdje rode odlaze ujesen?" - samo su neke od poruka koje su mališani iz Lekenika izrecitirali na manifestaciji, koja se osmu godinu za redom održala ispred starog čardaka u središtu mjesta.  

U edukativnom programu sudjelovali su mališani Dječjeg vrtića Lekenik, Osnovne škole Mladost iz Lekenika i djeca iz SOS Dječjeg sela Lekenik, kao i članovi KUD-a Preslica iz Pešćenice. Uz SOS Dječje selo organizator je Turistička zajednica i Općina Lekenik.

- Iako u samom Lekeniku još nije stigla nijedna, u ponedjeljak je prva roda viđena na polju u obližnjoj Dužici. Dakle, počinju se vraćati,  rekao je Božidar Antolec, voditelj ureda Turističke zajednice Lekenik.

Inače, Sisačko-moslavačka županija i u svome grbu i zastavi ima rodu, a na njenom području se nalazi i Selo roda – Čigoć u Parku prirode Lonjsko polje.  

Vaši crteži

Poslali ste nam jako puno crteža :). Evo nekih od njih, a sve možete pogledati u galeriji.

Prijavi se

×

Niste dobili aktivacijsku e-mail poruku?

U kućicu ispod upišite svoju e-mail adresu sa kojom ste se registrirali ili svoje korisničko ime. Na vašu e-mail adresu ćemo vam poslati link aktivaciju svog korisničkog računa.
×

Promijeni lozinku

Upišite svoje korisničko ime ili e-mail adresu s kojom ste se registrirali na 24junior i kliknite na "Pošalji", nakon čega će vam stići e-mail poruka s daljnjim uputstvima.

×

Registriraj se


×
Nastavi surfati