Home gumb
11.05.2017. u 01:15 Piše: 24junior

Mali Zagrepčani obilježili Dan planeta Zemlje

Učenici su snimili i milenijsku fotografiju u obliku kapljice vode te ako poslali poruku o važnosti očuvanja naših rijeka i mora

Iako se sam Dan održava 22. travnja, zbog proljetnih praznika i Prvog svibnja, mali Zagrepčani su ga obilježili u srijedu,11.svibnja. Na proslavi koja je održana na području gradskog poduzeća "Zagrebačke otpadne vode" sudjelovalo je desetak osnovnih škola iz Zagreba i zagrebačke županije.

Poanta ovakvog događaja je edukacija djece o važnosti čiste vode i čuvanja okoliša. Učenici su snimili i milenijsku fotografiju u obliku kapljice vode te ako poslali poruku o važnosti očuvanja naših rijeka i mora.

Imamo mnoštvo zanimljivog programa: edukaciju o ekologiji i pročišćavanju voda, učenje jedrenja na suhom, snimanje milenijske fotografije... Bit će jako veselo i djeca će imati cjelodnevni program ovdje na Žitnjaku, rekla je glasnogovornica "Zagrebačkih otpadnih voda", Astrid Verbole za HRT.

Učenici su se natjecali za najbolji rad na temu Dana planeta i zaštite voda. Radovi su obuhvaćali crteže, čestitke, pjesmice, makete... 

Osim pojedinačnih nagrada, podjeljene su i takozvane "Best Off" nagrade učenicima četvrtih razreda Osnovnih škola "Ljubljanica" i "Ivana Meštrovića" koji će za nagradu moći prisustvovati koncertu "Zagrebačke filharmonije".

Ovakva proslava održava se od 2005. godine.

Vaši crteži

Poslali ste nam jako puno crteža :). Evo nekih od njih, a sve možete pogledati u galeriji.

Prijavi se

×

Niste dobili aktivacijsku e-mail poruku?

U kućicu ispod upišite svoju e-mail adresu sa kojom ste se registrirali ili svoje korisničko ime. Na vašu e-mail adresu ćemo vam poslati link aktivaciju svog korisničkog računa.
×

Promijeni lozinku

Upišite svoje korisničko ime ili e-mail adresu s kojom ste se registrirali na 24junior i kliknite na "Pošalji", nakon čega će vam stići e-mail poruka s daljnjim uputstvima.

×

Registriraj se


×
Nastavi surfati