Home gumb
06.04.2017. u 02:09 Piše: Danijela Mikola

Mali humanitarac: Prodao je sve karte da pomogne prijatelju

Sedmogodišnjak iz Đakova odlučio je pomoći prijatelju Marku koji se liječi od tumora mozga. Cijela škola oduševila se akcijom koju je pokrenuo mali David

Mama, prodao sam sve karte i skupili smo gomilu novca za Marka. Hoćemo to odnijeti doktorima? Jesmo ga sad spasili, propitkivao je mamu uzbuđeni dječak David Jamnić iz Đakova.

Njemu je samo sedam godina, ali nije ostao ravnodušan kad je čuo da njegov prijatelj Marko (6) ima tešku bolest, zbog koje ga ne viđa često jer puno vremena provodi u bolnici.

David je želio učiniti nešto za svog prijatelja i, kad je čuo da neki dobri ljudi organiziraju humanitarni koncert za Marka, sinula mu je ideja.

- Odlučio sam pitati svoje prijatelje i učiteljice u školi Vladimira Nazora da i oni kupe ulaznice. I svi su pristali. Čak i ravnatelj je kupio. Uglavnom, prodali smo cijeli bunt karata - priča David, koji jedva čeka otići na tamburaški koncert jer će tamo javno zahvaliti svima koji su odlučili pomoći njegovu prijatelju. Marko, nažalost, neće biti na koncertu jer je u Zagrebu u bolnici.

Cijela škola oduševila se akcijom koju je samoinicijativno pokrenuo mali David. A osjećaj empatije prema bolesnoj djeci usadila mu je majka Marina, koja se i sama našla u borbi za život i zdravlje svoga sina.

David je rođen u 27. tjednu trudnoće. Bio je težak samo kilogram kad su ga stavili u inkubator i prikopčali na aparate za održavanje života.

David obožava igrati se s mlađim sekama i s tatom Vinkom razgovarati o “ozbiljnim” stvarima. Tako mu je rekao da će vjerojatno opet organizirati prodaju ulaznica ako nekom djetetu bude trebalo.

- Opet ću organizirati i ako Marku opet bude gore jer bih volio da mi prijatelj ozdravi - ozbiljno je zaključio David.


Vaši crteži

Poslali ste nam jako puno crteža :). Evo nekih od njih, a sve možete pogledati u galeriji.

Prijavi se

×

Niste dobili aktivacijsku e-mail poruku?

U kućicu ispod upišite svoju e-mail adresu sa kojom ste se registrirali ili svoje korisničko ime. Na vašu e-mail adresu ćemo vam poslati link aktivaciju svog korisničkog računa.
×

Promijeni lozinku

Upišite svoje korisničko ime ili e-mail adresu s kojom ste se registrirali na 24junior i kliknite na "Pošalji", nakon čega će vam stići e-mail poruka s daljnjim uputstvima.

×

Registriraj se


×
Nastavi surfati