Home gumb
09.01.2017. u 11:00 Piše: 24junior

Kapa glavu čuva od hladnoće

Kapa je najvažniji dio odjeće jer se najviše topline gubi kroz glavu, nos, uši i grlo - gotovo 30%

Niske, zimske temperature, ne moraju biti neugodne niti opasne po zdravlje, ako se prije izlaska iz kuće dobro utoplite. Neka vas zrake sunca ne zavaraju, to je sunce koje veseli, ali ne grije.

S obzirom da su zime postale ćudljive, sve više ljudi osjeća zdravstvene poteškoće, ali broj infekcija dišnog sustava može se spriječiti nošenjem tople zimske kape.

Kapa je najvažniji dio odjeće jer se najviše topline gubi kroz glavu, nos, uši i grlo - gotovo 30%. Vunena kapa bit će u redu, iako je ona od flisa bolja jer djeluje poput izolacije i zadržava toplinu. Važno je i da kapa pokriva uši.

Osim kape, važno je pripaziti na disanje. Treba disati kroz nos, a ne kroz usta. Nos i sinusi filtriraju i zagrijavaju zrak, dok se disanjem na usta zrak ne grije.

Preuzeto sa: Lukin portal za djecu i obitelj

Vaši crteži

Poslali ste nam jako puno crteža :). Evo nekih od njih, a sve možete pogledati u galeriji.

Prijavi se

×

Niste dobili aktivacijsku e-mail poruku?

U kućicu ispod upišite svoju e-mail adresu sa kojom ste se registrirali ili svoje korisničko ime. Na vašu e-mail adresu ćemo vam poslati link aktivaciju svog korisničkog računa.
×

Promijeni lozinku

Upišite svoje korisničko ime ili e-mail adresu s kojom ste se registrirali na 24junior i kliknite na "Pošalji", nakon čega će vam stići e-mail poruka s daljnjim uputstvima.

×

Registriraj se


×
Nastavi surfati