Home gumb
12.04.2017. u 04:42 Piše: Rozeta Bogeljić

Đaci na radionicama o staklu: 'Tako učimo o ekologiji'

Učenici su na radionicama o staklu naučili sve o recikliranju, kemiji stakla, likovnom oblikovanju i uporabi. Kažu kada žele imati više takvih radionica u školi

Sad mogu upozoriti svoje prijatelje da sa staklom budu oprezni i da ga recikliraju. Naučili smo da se od starog stakla može napraviti nešto novo. Drago staklo, hvala ti što postojiš, da te nema, ne znam kako bih pio. Staklo je lijepo i radi se na puno načina. Staklo je cool. Vidjela sam kako funkcionira znanost. Ja sam puno naučio i želim biti staklar...

Ovo su samo neke od izjava i dojmova učenika zagrebačkih osnovnih škola koji su imali radionicu o staklu.

Njihove dojmove zapisala je Ivanka Pašalić (44). Ona ima mobilnu staklopuhačku radionicu i klincima u školama pokazuje kako se staklo može reciklirati, kako se može napuhati i što se sve od njega može napraviti. Uče i o raznim kemijskim procesima, kao što su taljenje stakla, rad s plamenikom. Đaci doznaju više i o likovnom oblikovanju stakla, od kojeg se mogu napraviti razni uporabni i umjetnički predmeti.

Osim o recikliranju stakla, održivom gospodarenju otpadom, očuvanju okoliša sakupljanjem i odvajanjem staklenog otpada, učenici stječu znanja o vrednovanju starih zanata. 

Ovog proljeća družili su se s učenici zagrebačkih osnovnih škola Oton Iveković, Čučerje, Prečko, Ivo Andrić te s učenicima Međunarodne francuske i njemačke škole u Zagrebu.

Vaši crteži

Poslali ste nam jako puno crteža :). Evo nekih od njih, a sve možete pogledati u galeriji.

Prijavi se

×

Niste dobili aktivacijsku e-mail poruku?

U kućicu ispod upišite svoju e-mail adresu sa kojom ste se registrirali ili svoje korisničko ime. Na vašu e-mail adresu ćemo vam poslati link aktivaciju svog korisničkog računa.
×

Promijeni lozinku

Upišite svoje korisničko ime ili e-mail adresu s kojom ste se registrirali na 24junior i kliknite na "Pošalji", nakon čega će vam stići e-mail poruka s daljnjim uputstvima.

×

Registriraj se


×
Nastavi surfati