Home gumb
17.04.2015. u 10:00 Piše: 24junior

Alisa u zemlji čudesa slavi 150. rođendan

"Alisa u zemlji čudesa" ovog mjeseca slavi 150. rođendan, a čitatelji su i dalje opčinjeni njenom čarolijom. Prema istoimenoj knjizi nastali su filmovi, predstave...

"Alisa u zemlji čudesa" ovog mjeseca slavi 150. rođendan, a čitatelji su i dalje opčinjeni njenom čarolijom.

Alisa u zemlji čudesa knjiga je dječje fantastike iz 1865. godine koju je napisao engleski književnik Charles Lutwidge Dodgson, poznatiji kao Lewis Carroll.

Maštoviti svijet zečjih rupa, čarobnih kolača i tajnih vrata u 150 godina iznova oduševljava djecu i odrasle širom svijeta i nadahnjuje niz adaptacija. Svaka generacija tumači tekst na način koji odražava aktualnu kulturu.

Na temelju knjige nastale su brojne kazališne, filmske i televizijske adaptacije. Disneyjev film iz 1951. godine bio je prvi u nizu snimljen po popularnoj knjizi, a posljednji je mračna verzija Tima Burtona iz 2010. godine.

Izraz "zemlja čudesa" ušao je u popularnu kulturu kao mjesto sa sanjarskim, fantastičnim osobinama. Izraz "niz zečju rupu" postao je izraz za putovanje u nepoznato.Vaši crteži

Poslali ste nam jako puno crteža :). Evo nekih od njih, a sve možete pogledati u galeriji.

Prijavi se

×

Niste dobili aktivacijsku e-mail poruku?

U kućicu ispod upišite svoju e-mail adresu sa kojom ste se registrirali ili svoje korisničko ime. Na vašu e-mail adresu ćemo vam poslati link aktivaciju svog korisničkog računa.
×

Promijeni lozinku

Upišite svoje korisničko ime ili e-mail adresu s kojom ste se registrirali na 24junior i kliknite na "Pošalji", nakon čega će vam stići e-mail poruka s daljnjim uputstvima.

×

Registriraj se


×
Nastavi surfati