Home gumb
15.02.2013. u 10:00 Piše: Ivan Hruškovec

Vaši roditelji odrasli su uz ove igre: Isprobajte ih sve online

Iako izgledaju kao da ih je vrijeme pregazilo i zrele su za mirovinu, ove igre su prije 20 i više godina bile hitovi kao danas Call of Duty, Need For Speed ili Angry Birds...

Super Mario
Brkati junak jedan je od najpoznatijih likova s ekrana, a uz igre vidjeli smo ga u stripovima i crtanim filmovima. Prvi put se pojavio u Donkey Kongu 1981., a dvije godine kasnije dobio svoju igru. Obožava jesti gljive i skakati kornjačama na glavu

Pac man

Jedna od najpoznatijih i najdugovječnijih video igara izašla je 1980. godine kad su žarili i palili Space Invadersi i Pong te stvorila i novi žanr. Kako bi prešli na novu razinu treba izbjegavati duhove i pojesti što više točkica u labirintu.

Boulder Dash
Prva verzija ove igre izašla je davne 1984. godine. Zadatak glavnog lika Rockforda je u zadanom vremenu proći kroz spilje i skupiti dragulje i dijamante te u zadanom vremenu doći do izlaza.

Donkey Kong
Vaš junak Mario mora izbjegavati bačve koje baca Donkey Kong i doći preko razina do vrha kako bi spasio Pauline. Nakon originalne igre uslijedio je niz grafički puno bogatijih verzija.

Asteroids

Glavni zadatak je jednostavan, vaš svemirski brod mora uništiti sve asteroide i leteće tanjure. Ova igra iz 1979. godine jedna je od najznačajnijih u povijesti igara. Atari na svojoj stranici nudi i moderniju verziju ove, ali i niza drugih arkadnih igara.

Street Fighter II

Borilačka igra s likovima iz cijelog svijeta koji imaju svoje sposobnosti dobila je čak i filmsku verziju. Glavni zadatak je kombinacijom tipki 'iscijediti' snagu protivnika. 

Galaga
Radnja igre slična je kao u Space Invadersima te se također morate boriti protiv najezde izvanzemaljskih brodova. Ovdje je bila novina to što je neprijateljski brod pokušavao zauzeti vašu letjelicu, koju bi izgubili kao i život.

Contra
Ova prastara pucačka igra bila je također česta na velikom broju jeftinih igraćih konzola. Glavni zadatak je uz što brže tipkanje po kontrolama i što više pucnjave ubiti oružja, čudovišta i ostale pakosti koje vam stoje na putu.

Tron
Arkadna igra iz 1982. godine prati radnju iz istoimenog filma u kojem je glavni lik, programer prebačen u svijet računala te se uz pomoć drugih programa pokušava vratiti van.

Space Invaders
Jedna od najstarijih video igara u kojoj je zadatak da se laserskim topom obranite od valova izvanzemaljskih napada. Iako danas izgleda prilično jednostavno, ova je igra bila jedna od najutjecajnijih u razvoju video igara.

Tetris
Treba li posebno objašnjavati jednu od najpoznatijih igara svih vremena? Igra u kojoj moramo složiti padajuće likove dostupna je za gotovo svaki uređaj s ekranom, a djelo je ruskog programera Alekseja Pažintova.

Pong
Krajem prošle godine Pong je proslavio 40. rođendan, a ova jednostavna računalna verzija stolnog tenisa smatra se jednom od najstarijih video igara. 

Frogger
U ovoj klasičnoj igri vaš je zadatak uspješno prebaciti žabu na drugu stranu ceste.

Prince of Persia
U sat vremena morate vašeg junaka dovesti iz tamnice do tornja u ovoj igri koja je prvu verziju imala 1989. za Apple II. Igra je bila značajna zbog odlične animacije za ono vrijeme.

Sonic the Hedgehog
Maleni plavi jež Segin je glavni junak koji je bio rival moćnom Mariju. Posebnost Sonica je bila ta što se mogao sklupčati i brzo kotrljati te se tako borio protiv neprijatelja.

Vaši crteži

Poslali ste nam jako puno crteža :). Evo nekih od njih, a sve možete pogledati u galeriji.

Prijavi se

×

Niste dobili aktivacijsku e-mail poruku?

U kućicu ispod upišite svoju e-mail adresu sa kojom ste se registrirali ili svoje korisničko ime. Na vašu e-mail adresu ćemo vam poslati link aktivaciju svog korisničkog računa.
×

Promijeni lozinku

Upišite svoje korisničko ime ili e-mail adresu s kojom ste se registrirali na 24junior i kliknite na "Pošalji", nakon čega će vam stići e-mail poruka s daljnjim uputstvima.

×

Registriraj se


×
Nastavi surfati