Home gumb
11.07.2017. u 12:30 Piše: 24junior

Brum, brum: Povijest i razvoj automobila

Automobil je najsloženije djelo ljudskog uma. Tko je napravio prvi i kako se automobil razvijao kroz povijest saznati ćete na radionici u Tehničkom muzeju

U nastavku ciklusa radionica VELIKI IZUMI ZA MALE LJUDE možete se upoznati s poviješću automobila. Radionica BRUM, BRUM - POVIJEST I RAZVOJ AUTOMOBILA će se održati u subotu 15. srpnja 2017. u vremenu od 10 do 12 sati. Voditelj radionice je Silvio Mumelaš.

Ljudi su oduvijek pokušavali pronaći način da na što jednostavniji i brži način, uz što manji gubitak energije dođu od točke A do točke B. Brojni izumitelji tijekom povijesti nastojali su konstruirati prijevozno sredstvo koje će se samo pokretati, no automobil kakvog danas poznajemo izumljen je tek krajem 19. stoljeća. Tehnički muzej Nikola Tesla posjeduje zanimljivu zbirku prijevoznih sredstva u kojoj ćete pronaći različite automobile od starog Renaulta iz 1926. do prototipa električnog automobila iz 2010.

Kroz zbirku automobila i njihovu povijest povest će vas Silvio Mumelaš, a očekuje vas i zanimljiva radionica izrade solarnih autića i autića na zrak. Koju brzinu postižu autići koje ćemo zajedno napraviti? To ćemo saznati na završnoj utrci!

Program je namijenjen djeci u dobi od 6 do 12 godina. OBAVEZNA JE PRISUTNOST ODRASLE OSOBE U PRATNJI DJECE TIJEKOM RADIONICE

Program je uključen u cijenu ulaznice za stalni postav i dodatno se ne naplaćuje. 

Za sudjelovanje u programu potrebno je prijaviti se putem elektroničke pošte na kosjenka.laszlo.klemar@tmnt.hr ili na broj: 01/ 4881-643. Termin je rezerviran tek nakon što primite potvrdu o sudjelovanju na elektroničku poštu ili putem telefona za prijavu.

Broj sudionika je ograničen, zato požurite!

Centri zabave

Vaši crteži

Poslali ste nam jako puno crteža :). Evo nekih od njih, a sve možete pogledati u galeriji.

Prijavi se

×

Niste dobili aktivacijsku e-mail poruku?

U kućicu ispod upišite svoju e-mail adresu sa kojom ste se registrirali ili svoje korisničko ime. Na vašu e-mail adresu ćemo vam poslati link aktivaciju svog korisničkog računa.
×

Promijeni lozinku

Upišite svoje korisničko ime ili e-mail adresu s kojom ste se registrirali na 24junior i kliknite na "Pošalji", nakon čega će vam stići e-mail poruka s daljnjim uputstvima.

×

Registriraj se


×
Nastavi surfati